9 juli 2015

Besök på Mälby stuteri

Jag fick en heldag på Mälby och Molstabergs stuterier i veckan. Nette på Mälby var min ciceron och berättade om alla hästarna. Det är alltid lika underbart inspirerande att se så många fina hästar på en och samma gång och lika roligt är det att ta del av Nettes tankar kring avel.


Det här är ettårsstoet Mälby Meyram e Verdrefawr King Cole u Mälby Mint Yulep. Liten men naggande god!


Mälby Mint Yulep, ett av Nettes två äldre ston i avel. Mint Yulep är e Heniarth Yarra Glen u Mälby Mintha. Det roliga är att både Mintha och hennes mamma Meleri lever och frodas fortfarande, men de går inte i avel.


Huvudbild på Mälby Mint Yulep.


Huvudbild på det andra av Nettes äldre ston i avel, Minthas första föl, Mälby Millie Mint e Heniarth Mr Milligan. Millie är från samma årgång som Smilla (födda 2003) och Millie och Smilla fightades i utställningsringen ett par gånger. Smilla vann varje gång... men de var ju hur fina som helst båda två!


Mälby Meyram igen


Mälby Millie Mint med årets föl, ett stoföl, e Pendock Davinci. Davinci är precis såld och kastrerad, så det här var bland de sista av hans föl.


Mälby Michelangelo, en ettårshingst som Nette sålt till Finland. Vad månde bliva, en framgångsrik avelshingst kanske? Det ska bli spännande att se. Michelangelo är helsyster med årsfölet, dvs e Pendock Davinci u Mälby Millie Mint.